Raspberry meringue cupcakes

Raspberry meringue cupcakes

Print This Post Print This Post

Chokolade og hindbær?? MUMS! Chokolade, hindbær og marengs?? ENDNU mere mums!!

Nøj, hvor har jeg haft travlt det sidste stykke tid! Men, der har selvfølgelig været tid til at bage lidt, og skal selvfølgelig nok dele opskrifterne på lækkerierne herinde!

Igår søndag, følte jeg for første gang at det virkelig var forår! Sikke et flot vejr. Der er intet bedre end sol og blå himmel.

Min kæreste og jeg skulle om eftermiddagen hjem til min far til kaffe og jeg stod for kagen (selvfølgelig) og det blev disse små lækre cupcakes!

Jeg havde set i vejrudsigten lørdag, at søndag skulle byde på lækkert vejr, så jeg valgte at bage selve cupcaken lørdag aften, så jeg kun skulle lave marengsfrosting og pynte søndag – det gode vejr skulle jo også nydes mens det var her!

Så søndag morgen, vågner jeg op til det dejligste solskin i lejligheden, og jeg bliver bare i fantastisk godt humør når solen er på – hvordan kan man andet?! Skynder mig at få ordnet alt det praktiske der nu skal ordnes og derefter gik turen til Middelfart sammen med min kæreste og hunden, for at gå en tur ved Hindsgavl dyrehave – hvilket er en af mine yndlings steder! Det gode vejr blev nydt fuld ud.

IMG_0046

Efter sådan en tur er man bare fyldt med energi og jeg tror knap nok jeg kom ind ad døren inden jeg havde sat min marengs igang og fik lavet cupcakesne færdigt.

 

Ingredienser

Cupcakes:
12 stk

100 g hvedemel

20 g kakaopulver

140 g sukker

1½ tsk bagepulver

40 g blødt smør

1 1/4 dl sødmælk

2 æg

1 tsk vaniljesukker

Frosting:

1,5 dl pasteuriseret æggehvide

300 g sigtet flormelis

10 g frysetørret hindbær

Lidt frysetørret hindbær til drys.

11056712_10203663808867780_1252629211_n

Fremgangsmåde:

Cupcakes:

Sørg for at alle ingredienserne har stuetemperatur og forvarm ovnen til 170 grader.

Bland mel, kakao og bagepulver sammen og sigt det, for at fjerne klumper.

Tilsæt sukker, vaniljesukker og smør til melet og rør det sammen, til det har en sandet konsistent. Brug spatelen til din røremaskine, har du ikke en røremaskine, bruges piskeriset bare.

Mælk og æg piskes let sammen og tilsætte til melblandingen af to omgange. Først ved lav hastighed og til sidst ved høj hastighed.

Pisk kun dejen, til den lige er blandet sammen. Skrab evt. kanterne og bunden af skålen, for at være sikker på at alt er blandet.

Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag dem i 20-25 minutter.

Brug en kødnål eller tandstik til at tjekke om det er færdige. De er færdige når intet dej hænger ved.

Køl af på en rist.

Marengs:

Sigt flormelisen, for at fjerne evt. klumper.

Pres de frysetørrede hindbær igennem sien, så det bliver til pulver – eller tilsæt dem som de er.

Pisk æggehviderne og flormelisen sammen, ved høj hastighed i ca. 10 minutter. Det giver en super lækker marengs!

Når de 10 minutter er ved at være gået, tilsættes hindbærrene og piskes med, til de lige er fordelt rundt.

Gør din sprøjtepose klar med en stjernetyl, jeg har brugt en 1M tyl fra Wilton, og kom marengsen i ved hjælp af en gummispatel.

Sprøjt den på de afkølede cupcakes og drys til sidst med hindbærpulver.

11042064_10203663637503496_215050093_n



2 thoughts on “Raspberry meringue cupcakes”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twelve − one =


Translate »