Cookie dough ispinde
Cookie dough. Det er det eneste jeg har at sige. Værsgo.
Okay, jeg er en total sucker for cookie dough. Virkelig! Som i, jeg burde være amerikaner! Og jeg kan love – at jeg er ved at arbejde på en masse forskellige lækre sager, med cookie dough. Måske har I set at jeg har en opskrift på is herinde med cookie dough? Denne opskrift er dog noget anderledes, men ikke mindst, stadig ufattelig lækker!
Disse is er overtrukket med en chokolade fra Callebaut, som er lavet til is. Og den er så nem. Bare smelt og dyp! Så har du den lækreste, sprøde skal. Den er tynd og giver derfor den perfekte skal. Jeg er fan.
Jeg fik chokoladen og chocrocksne i opskriften i gave fra Cakesandmore.dk, men jeg linker til dem heri, så I også kan finde de skønne produkter. Derfor indeholder dette indlæg reklamelinks.
Dette indlæg indeholder også affiliate links.
Cookie dough ispinde
4-5 ispinde
Cookie dough:
110 g smør, stuetemperatur
50 g sukker
100 g brun farin
½ tsk vanilje ekstrakt
2 spsk mælk
105 g hvedemel
Dark chocrock (efter smag og behag)
Is-masse:
2,5 dl piskefløde
1,5 dl letmælk
125 g sukker
kornene af 1 vaniljestang
Chokoladeovertræk:
350 g Chokolade til is overtræk (alm. chokolade kan også bruges)
3 spsk Dark chocrock
Udstyr:
Fremgangsmåde
Cookie dough:
I en skål piskes smør, sukker og brun farin sammen, til det er lyst og luftigt, ca. 3 minutter. Tilføj salt, vanilje og mælk og pisk det med. Tilføj melet lidt ad gangen, og pisk imellem for at inkoorpere det. Med en dejskraber, røres Chocrocksne i (du kan også godt bruge hakket mørk chokolade).
Stil skålen i køleskabet og lad det stå i minimum 30 minutter, til du kan rulle det til små kugler. Rul til små kugler der er passende til en ispind, og kom kuglerne i fryseren.
Is-masse:
Kom mælk, fløde, sukker og vaniljekorn i en skål og pisk/rør det sammen indtil sukkeret er opløst. Kør massen på din ismaskine, til det er dejlig cremet.
Tag cookie dough kuglerne ud af fryseren.
Fyld den færdigkørte is halvt op i ispindeformene og placer nogle kugler af den frosne cookie dough i massen, og stik ispindene i. Sæt ispindene i fryseren i minimum 6 timer, men helst natten over.
Chokoladeovertræk:
Smelt chokoladen over et vandbad eller i en mikrobølgeovn og hæld den i et højt glas, hvor der er plads til at dyppe dine ispinde i. Bland Chocrocksne i. Du kan sagtens undlade dem eller bruge nødder i stedet.
Tag dine ispinde ud af fryseren (gerne kun 1-2 stykker ad gangen, så de ikke smelter) og dyp dem i chokoladen. Læg dem på et stykke bagepapir og kom dem straks i fryseren igen. Fortsæt til alle er lavet.
Nyd isene med det samme, eller opbevar dem i en beholder.