Cookie islagkage / is sandwich

Cookie islagkage / is sandwich

Print This Post Print This Post

Hvorfor spise en lille is sandwich når man kan deles om en stor?

Dette indlæg indeholder reklame for Odense Marcipan samt affiliate links markeret med *. 

Jeg nævnte for noget tid siden på Instagram, at jeg overvejede at lave nogle is sandwiches her til sommer, og folk var så søde at sende en masse ideer min retning. Cookie og cookie dough stod højt på listen hos mange! Og hey, det forstår jeg virkelig godt, for jeg ELSKER cookies… og ikke mindst cookie dough. Jeg har også lavet lidt forskelligt med cookie dough allerede  her.

Denne islagkage er dog ikke med cookie dough, men med to store chewy cookies som bund og top. HAPS! Og her er det vigtigt at man sørger for at cookiesne ikke bliver bagt for meget – så er de umulige at skære over. De skal føles “underbagt”.

Det er en utrolig nem dessert at lave, og hvis man er glad for cookies og is, så vil man elske denne.

Jeg lavede ikke min i sammenhæng med gæster, men den skal klart gentages! Jeg skar dog min ud i mindre stykke og kom dem i en lufttæt beholder i fryseren. Jeg skal love for at det har vakt stor glæde her i husstanden. 

Cookie islagkage

Cookie bunde:

170 g smør

200 g brun farin

1 æg + 1 blomme

1 tsk vaniljepaste el. 1 stang vanilje

3/4 tsk natron

3/4 tsk salt

240 g kagemel

150 g Odense chokolade chunks

Is:

1 dåse kondenseret mælk

5 dl piskefløde

1½ tsk vaniljepaste eller 1½ stang vanilje

Derudover skal du bruge:

Odense Chokolade sauce

Odense Karamel sauce

Odense Chokoladespåner

2 x springform 22 cm*

Fremgangsmåde:

Cookie bunde:

Forvarm ovnen til 175 grader og kom bagepapir i bunden af hver af de 22 cm springforme. 

Rør smør og brun farin sammen i ca. 2 min. Tilføj æg + blomme, vanilje, natron og salt. Rør ca. i minut. Tilføj melet og rør kun lige til det er samlet. Hak chokolade chunksne lidt, eller lad dem være som de er, og bland dem i dejen. Jeg pulsede mine i min minihakker for at få helt små fine stykker.

Del dejen i to og pres i bunden af hver springform. Bag 15-20 minutter, til den er gylden i kanten, men midten kun lige har sat sig. Lad køle helt af. Lad den ene bund blive i den ene springform.

Is og samling:

Kom alle ingredienserne i en skål og pisk det til det er luftigt og cremet. 

Fyld noget af iscremen på cookiebunden i springformen. Drizzle med chokoladesauce og karamelsauce efter ønske. Tilføj mere iscreme og gentag til iscremen er brugt. Jeg lavede to lag med chokolade og karamel.

Læg den anden cookiebund ovenpå og pres lidt ned, så det hele hæfter godt til hinanden. Pak ind i husholdningsfilm og stil på frys natten over. 

Tag islagkagen ud 15 min inden servering og kom chokoladespånerne på siden. 

ENJOY!

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 − 5 =


Translate »