Jordbærtærte med frangipane og vaniljeskum

Jordbærtærte med frangipane og vaniljeskum

Print This Post Print This Post

En skøn jordbærtærte med frangipane og en vaniljeskum lavet af creme fraiche 38% og piskefløde.

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Jeg havde købt ny tærtering, og så skulle den jo selvfølgelig lige testes af. Det resulterede i denne tærte, som blev ret så lækker og fik stor ros af manden på matriklen. 

Så må vi håbe at der kommer skønt sommervejr hvor man rigtig kan nyde den på terrassen.

Mørdej:

75 g smør, stuetemp

125 g hvedemel

25 g mandelmel

50 g flormelis

lidt salt

½ æg, sammenpisket

Frangipane:

50 g mandelmel

50 g sukker

50 g smør, blødt

½ æg, sammenpisket

Vaniljeskum:

100 g creme fraiche 38%

250 ml piskefløde

Korn af 1 vaniljestang

30 g flormelis, sigtet

Derudover:

100 g mørk chokolade

20 g usaltede pistacienødder

250 g danske jordbær

For-glem-mig-ej og rød skovsyre

Fremgangsmåde:

Mørdej:

Kom alle ingredienserne til mørdejen op i skål og ælt det hurtigt sammen, til det lige har samlet sig.

Pak dejen ind i film, og læg på køl en times tid.

Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud til 3-4 mm tykkelse mellem to stykker bagepapir. Beklæd en tærtering (18-20 cm) med dejen, og prik bunden med en gaffel. Sæt bunden i køleskabet, men du laver frangipanen.

Frangipane:

Kom mandelmel, sukker, smør og æg i en skål og pisk det let og luftigt.

Tag bunden ud af køleskabet.

Smør frangipanen ud i et tyndt lag, i bunden af tærten. Bag tærten i ca. 20 min ved 175 grader, til den er gylden, og lad den køle af.

Vaniljeskum:

Skrab kornene ud af vaniljestangen.

Kom creme fraiche og piskefløde op i en skål og pisk til lind skum. Tilsæt flormelis og vanilje og pisk til en fast skum, der kan sprøjtes (pas på med at overpiske!).

Kom vaniljeskummet i en engangssprøjtepose og læg på køl til du er klar til at samle kagen.

Samling og pynt:

Smelt chokoladeladen og smør den tyndt ud på den kolde tærtebund. Stil tærten hurtigt på køl til chokoladen har sat sig lidt.

Tag vaniljeskummet og klip spidsen af sprøjteposen. Tag tærten ud fra køl igen og sprøjt små toppe med vaniljeskummet.

Stil tærten på køl igen, mens jordbærrene ordnes.

Rens jordbærrene og del hvert jordbær i 4 både. Tag tærten frem og placér jordbærrene på tærten.

Pynt med hakket pistacie og spiselige blomster.



2 thoughts on “Jordbærtærte med frangipane og vaniljeskum”

  • Hvor ser den lækker ud 😋 kan bunden bages dagen i forvejen? Eller står den og bliver blød?

    • tak – det kan den sagtens, pak den ind i en plastpose 🙂 vent dog med at komme fyld på, før kort inden den skal bruges 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 − seven =


Translate »