Sommerlig frugtkage
Denne frugtkage findes i uendelige variationer rundt omkring, her er min version.
Dette indlæg indeholder affiliate links.
Ja, denne kage har jeg set mange steder og i mange versioner – hvilket er forståeligt for den er super lækker!
Den har bare det hele og er en skøn sommer kage.
Bunden kan sagtens laves før hvis den pakkes godt ind. Men vent med creme og bær så længe som muligt, inden servering.
Bund:
250 g smør, stuetemp.
200 g sukker
4 æggeblommer
2 dl. mælk
150 g mel
3 tsk. bagepulver
Marengs:
4 æggehvider
300 g sukker
2 tsk. bagepulver
100 g hakkede hasselnødder
Creme:
4 dl. piskefløde
4 dl. creme fraiche 18%
½ stang polynesisk vanilje
2 spsk flormelis
Pynt:
Massere af lækre bær eller andre frugter i sæson.
Spiselige blomster
Fremgangsmåde:
Bund:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Blødt smør og sukker piskes lyst og luftigt. Tilsæt æggeblommer ét ad gangen og pisk godt ind imellem. Bland melet og bagepulveret sammen og rør skiftevis i smørblandingen sammen med mælken.
Beklæd en 24 cm springform med bagepapir og hæld dejen i. Forbag bunden i 10 min, på nederste rille. Imens laves marengsen.
Marengs:
Hak hasselnødderne fint.
Æggehviderne piskes stive og sukker, samt vaniljesukker tilsættes lidt af gangen. Pisk godt mellem hver tilsætning. Vend de hakkede nødder i marengsen. Kom marengsen i en sprøjtepose. Tag den forbagte bund ud af ovnen og sprøjt marengsen på bunden (alternativt kan man smøre den ud på, men kagen vil højst sandsynligt revne).
Bag kagen i 25-30 min på nederste rille ved 200 grader.
Tag kagen ud, og lad den køle lidt af. Løsne den herefter fra formen og lad køle helt ned.
Creme og pynt:
Pisk fløde, vanilje og flormelis til flødeskum i en skål. Vend creme fraichen heri og fordel på kagen.
Fordel bærrene rundt på kagen og stil på køl til den skal serveres.
Lige inden servering pyntes der med spiselige blomster.
God fornøjelse!