5 forskellige slags marcipanæg

5 forskellige slags marcipanæg

Print This Post Print This Post

Rigtig god påske!

Påske byder jo selvfølgelig på påskeæg. Derfor har jeg idag lavet noget rigtig nemme og hurtige marcipanæg! 5 forskellige slags faktisk.

Så er der lidt at give væk til folk man holder af <3

Jeg lavede mine æg i marcipan og tilføjede forskellige smage. De varianter jeg lavede var:

Lakrids og citron, med hvid lakrids

Jordbær og kokos, med mælkechokolade

Blåbær og citron, med mælkechokolade

Nougat og krokant, med mørk chokolade

Nougat, med mørk chokolade

Men husk at dette kun er mine varianter og mine ideer, mulighederne er uendelige!

 

Ingredienser

Marcipanæg med Lakrids/citron:
4 stk

120 g Odense ren rå marcipan

2 tsk lakridssirup fra Johan Bülow

revet citronskal og lakridsgranulat til pynt

100 g hvid chokolade

Marcipanæg med Jordbær/kokos:
4 stk

120 g Odense ren rå marcipan

4 tsk frysetørret jordbærpulver (eller frysetørret jordbær, blendet fint)

2 spsk finthakket kokosmel + 1 spsk frysetørret jordbærpulver til pynt

100 g mælkechokolade

 

Marcipanæg med Blåbær/citron:
4 stk

120 g Odense ren rå marcipan

4 tsk frysetørret blåbærpulver (eller frysetørret blåbær, blendet fint)

revet citronskal og frysetørret blåbærpulver til pynt

100 g mælkechokolade

 

Marcipanæg med Nougat/krokant:
4 stk

120 g Odense ren rå marcipan

20 g blød nougat

10 g nødder

20 g sukker

100 g mørk chokolade

 

Marcipanæg med Nougat:
4 stk

120 g Odense ren rå marcipan

20 g blød nougat

100 g mørk chokolade

10501729_10203817633073289_3772513302547469556_n

Fremgangsmåde

Lakrids-æg: 

Del marcipanen i 4 lige store stykker på 30 g.

Lav en fordybning i hver af de 4 stykker, og fordel ½ tsk lakridssirup i hver. Fold nu marcipanen ind over siruppen og rul herefter til en kugle, og form kuglen så den får formen som et æg.

Lad ægget ligge og tørre lidt. Riv citronskallen. Hak herefter chokoladen og smelt den over vandbad.

Dyp æggene i chokoladen og sæt af på bagepapir. Drys med lakridsgranulat og revet citronskal.

Jordbær-æg:

Del marcipanen i 4 lige store stykker på 30 g.

Lav en fordybning i hver af de 4 stykker, og fordel 1 tsk jordbærpulver i hver. Fold nu marcipanen ind over pulveret og massér det godt sammen. Rul herefter til en kugle, og form kuglen så den får formen som et æg.

Lad ægget ligge og tørre lidt. Bland 1 spsk jordbærpulver med 2 spsk finthakket kokosmel.

Hak herefter chokoladen og smelt den over vandbad. Dyp æggene i chokoladen og sæt af på bagepapir. Drys med jordbær/kokosblandingen.

10257663_10203817619592952_3993332522456581000_o

Blåbær-æg:

Del marcipanen i 4 lige store stykker på 30 g.

Lav en fordybning i hver af de 4 stykker, og fordel 1 tsk blåbærpulver i hver. Fold nu marcipanen ind over pulveret og massér det godt sammen. Rul herefter til en kugle, og form kuglen så den får formen som et æg.

Lad ægget ligge og tørre lidt. Riv lidt citronskal.

Hak herefter chokoladen og smelt den over vandbad. Dyp æggene i chokoladen og sæt af på bagepapir. Drys med revet citronskal og lidt blåbærpulver.

Nougat/krokant-æg:

Del marcipanen i 4 lige store stykker på 30 g.

Lav en fordybning i hver af de 4 stykker, og fordel 5 g nougat i hvert stykke. Fold nu marcipanen ind over nougaten. Rul herefter til en kugle, og form kuglen så den får formen som et æg.

Lad ægget ligge og tørre lidt.

På en pande smeltes sukker, og nødder vendes med på panden. Hæld ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af. Når det er afkølet, hakkes det helt fint, til næsten pulver.

Hak herefter chokoladen og smelt den over vandbad. Dyp æggene i chokoladen og sæt af på bagepapir. Drys med nøddekrokanten.

11134052_10203817626633128_4594539986831414307_o

Nougat-æg:

Del marcipanen i 4 lige store stykker på 30 g.

Lav en fordybning i hver af de 4 stykker, og fordel 5 g nougat i hvert stykke. Fold nu marcipanen ind over nougaten. Rul herefter til en kugle, og form kuglen så den får formen som et æg.

Lad ægget ligge og tørre lidt.

Hak herefter chokoladen og smelt den over vandbad. Dyp æggene i chokoladen og sæt af på bagepapir.

Når de er størknet, tages den resterende chokolade og hældes på et cornet (kræmmerhus) lavet af bagepapir, og chokoladen sprøjtes fint på æggene.

Æggene er nu klar til fin indpakning og til at blive givet væk i gave eller nyde for sig selv <3

11140152_10203817631113240_8702886095427959686_o

 

Dette er et sponsoreret indlæg.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 − four =


Translate »