Sticky müslibar
Müslibar er den bedste måde at få brugt en masse rester af frø og kerner fra skuffen. Tilføj lige det du ønsker, her er mit bud.
Dette indlæg indeholder reklame.
Som nogle af jer nok ved, er jeg ambassadør for Callebaut chokolade, de sendte mig en skøn pakke med deres nye sundere chokolader. Sundere fordi de indeholder mindre sukker. De kaldes Power 41 (den lyse) og Power 80 (den mørke) og smager ligesom man kender Callebauts skønne chokolade.
Med denne pakke sendte de også en lækker opskrift på müslibar. Jeg har taget nogle af grundstenene fra denne og lavet min egen version – med hvad jeg nu lige havde i skabe og skuffer. Det er nemlig det der er med müslibarer, de er så skønne, fordi man kan udskifte tingene, efter hvad man lige har ved hånden.
Bliv nu ikke forskrækket når du ser hvor mange forskellige ting jeg har i! Du kan bare skifte noget ud, eller tilføje mere af noget andet.
Sticky Müslibars
ca. 25 stk.
80 g sukker
60 g glukose sirup
100 ml fløde
100 g kokosolie
1 tsk vaniljepaste
20 g crips pearls, Ruby
20 g frysetørret hindbær
120 g græskarkerner
25 g pistaciekerner
50 g usaltede cashewnødder
100 g hasselnøddeflager
120 g havregryn
40 g poppet quinoa
40 g kokosmel
20 g kakaonibs
100 g Power 41, Callebaut
+
300 g Power 41 til dyppelse
Fremgangsmåde:
Bland sukker, glukose sirup og fløde i en gryde, og kog massen til 115 grader. Bliv ved karamellen hele tiden. Fjern karamellen fra varmen, og lad den stå lidt. Kom kokosolie og vaniljepaste i og rør til det er ensartet.
Rist cashewnødder og hasselnøddeflager af på en pande. Kom i en skål med de øvrige ingredienser, vent dog med chokoladen.
Bland alle tingene sammen med karamellen. Bland nu de 100 g. chokolade i.
Fordel i en passende form (alt efter hvor tyk du ønsker dem).
Lad dem hærde i minimum 4 timer og skær ud.
Dyp i chokoladen og nyd!