Græskar cupcakes med cream cheese kanel frosting

Græskar cupcakes med cream cheese kanel frosting

Print This Post Print This Post

De lækreste, saftigste græskar cupcakes med skøn kanel cream cheese frosting, ny favorit!

Nu siger kalenderen efterår, og jeg har set frem til september måned med længsel i lang tid! Jeg har nemlig gået og ventet på at kunne starte på mit nye job, som kontorelev ved retten i Kolding. Nu er jeg endelig startet og jeg elsker det allerede! Så efteråret skydes igang med en rigtig lækker og nem opskrift, som byder på lækre efterårssmage og noter. 

Jeg har længe gerne ville prøve at lave nogle cupcakes med græskar, efter at have set og hørt om det længe! Så efter lidt forsøg, fik jeg arbejdet mig frem til denne opskrift – og jeg er i himlen siger jeg jer! Græskar bliver brugt utroligt meget i USA om efteråret – fx ser man altid Pumpkin Pies til deres Thanksgiving middage.

De smager af skønt efterår med krydderierne og den lækre kanel frosting.

Jeg fandt græskar puré på dåse i Bilka, under deres amerikanske sektion – men man kan også lave det selv.

Formene er købt hos www.cups4cakes.dk

Græskar cupcakes med kanel frosting

Cupcakes:
12 stk

180 g hvedemel

½ tsk natron

1 tsk bagepulver

½ tsk salt

1 tsk kanel, stødt

1/4 tsk ingefær, stødt

1/4 tsk muskat, stødt

110 g smør, stuetemp.

75 g sukker

60 g brunt farin

2 æg

200 g græskar pure

120 g mælk

Kanel frosting:

250 g smør, stuetemp

100 g flødeost natural, stuetemp.

460 g flormelis, sigtet

½ tsk vaniljepulver

1 tsk kanel, stødt

 

Fremgangsmåde:

Cupcakes:

Varm ovnen til 175 grader og forbered cupcakes forme.

I en stor skål blandes mel, natron, bagepulver, salt, kanel, ingefær og muskat.

I rørekedlen piskes smør, sukker og brunt farin lyst og luftigt med spatelen på røremaskinen. Tilføj æg ét ad gangen. Pisk godt efter hvert æg. Tilføj skiftevis mælk og de tørre ingredienser til det er godt blandet. Skrab skålens sider undervejs.

Fjern skålen fra røremaskinen, og bland græskarpureen i med en dejskraber.

Fyld cupcakeformene 2/3 op.

Bag i ca 18-20 minutter, eller til en tandstik kommer rent ud. Lad cupcakesne køle 5 minutter i metalformen og flyt så cupcakesne over på en rist og lad dem køle helt.

 

Kanel frosting:

I en rørekedel, piskes smørret lyst og luftigt i ca 3 min. Tilføj flormelis lidt ad gangen og pisk det hele luftigt, til en god smørcreme.

Tilsæt vaniljeekstrakt, kanel og flødeost og pisk hurtigt sammen – PAS PÅ med at piske for meget! Det skal kun lige være kombineret.

Kom frostingen i en sprøjtepose med en tyl og frost kagerne.

Stil kagerne på, køl indtil 20 min inden servering.

TIP: 

Hvis du er ligeså vild med at bage som mig, og især her i de mørke måneder, så husk at hvis du bager dagligt, så kan der altså være penge at spare, ved at bage om formiddagen eller efter klokken 20. Der er elprisen nemlig lavest! Læs mere om det her.  (reklame)



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty − 3 =


Translate »