Kærnemælkshorn med rabarber, marcipan og hvid chokolade
Tiden nu, hvor rabarberne skyder op alle vegne er fantastisk! Især når man kan høste dem i egen have!
Dette indlæg indeholder reklamelinks og sponsoreret indhold
Jeg er vild med rabarber! Men der var engang, hvor jeg ikke vidste noget værre end at få serveret noget med rabarber, fordi jeg syntes at det var trevlet, surt og havde tit en underlig konsistens. Men heldigvis forandrer vi mennesker os hele tiden og det samme gør ens smag. For jeg kan love jer for, at i dag smiler jeg af alt der indeholder rabarber og har lyst til at spise det hele!
Jeg er jo så heldig at være ambassadør for Finax – og jeg modtager engang imellem lækkert lækkert mel fra dem, og til disse skønne rabarberhorn har jeg brugt deres hvid hvede, som jeg bare synes giver en lækker krumme! Den kan du finde i flere supermarkeder.
Derudover er jeg også ambassadør for Odense Marcipan – hvilket er så fantastisk – for jeg bruger meget marcipan og deres er bare skøn! Så de fik også lige lov at være med i disse skønne horn.
Begge ambassadørskaber, er med sponsoreret indhold, og jeg vælger selv hvad jeg ønsker at bruge af deres produkter, så I kan stole på at ALT i ser på mine sider her, der omtaler dem eller deres produkter, kommer fra eget hjerte, mund og mavse!
Kærnemælkshorn med rabarber, marcipan og hvid chokolade
Giver 16 stk
Dej:
100 g blødt smør
30 g sukker
2 dl kærnemælk
40 g gær
350 g hvedemel, Finax hvid hvede
lidt vaniljepaste
1/4 tsk salt
Fyld:
150 g rabarber, i små stykker
20 g sukker
1 tsk citronsaft
2 spsk vand
1 vaniljestang
100 g marcipan, Odense
80 g hvid chokolade, Odense
Diverse:
Mandler
Perlesukker
Æg til pensling
Fremgangsmåde:
Rabarberkompot:
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom rabarber, sukker, vand, citron og vanilje + stang i en gryde og kog det til en kompot. Sørg for at koge det, til alt væsken er væk og du står med en tyk kompot. Fjern vaniljestangen og lad kompotten køle af.
Dejen:
Lun kærnemælken til den er fingerlun og kom det i en rørekedel. Kom gæren op i rørekedlen og rør den ud i den lune kærnemælk. Tilsæt mel, sukker, vanilje og salt og ælt det sammen i ca. 5 minutter. Tilsæt smørret og ælt dejen i yderligere 3 minutter. Dæk skålen til med husholdningsfilm og lad det hæve et lunt sted i 20 min. Dejen ER blød, og det skal den være.
Samling og bagning:
Del dejen i to. Rul hver dej ud i en cirkel på et let meldrysset bord og skær den i 8 aflange trekanter. Læg en lille klat kompot på hvert stykke. Tag marcipanen og rul små “pølser”. Du ender nok ikke med at bruge al marcipanen, men så er der lidt at tage af. Nogle kan godt lide meget marcipan jo 😉 . Læg marcipanen på kompotten. Fordel lidt hvid chokolade på hvert stykke.
Rul fra den bredde ende, mod den smalle. (Det kan godt blive lidt snasket – men det bliver lækkert!)
Læg hornene på to bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve i 45 minutter, tildækket.
Pensl med sammenpisket æg, perlesukker og hakkede mandler.
Bag ved 220 grader i 14-17 minutter. Skru ned til 200 grader, efter 8 minutter.
Lad køle af på en rist.