Syrlig citron cheesecake med gulerodsbund
En citron cheesecake, parret med en gulerodskage, er altså ret så fantastisk! Det syrlige og det krydrede går altså bare hånd i hånd, i denne kage.
Dette indlæg indeholder affilliate og/eller reklame links.
Nu hvor det begynder at blive forår, så elsker jeg altså at bringe de lidt syre i bagværket. Denne cheesecake er utroligt syrligt. Den smager lidt som en meget let og luftig citronfromage. Virkelig skøn. Men nu bor vi jo også i Danmark, hvor det der forår ikke har vist sig så meget endnu. Derfor blev jeg inspireret til at lave denne kombination af citron og den krydrede gulerodskage. Det er en skøn kombination! Jeg har før nævnt herinde, at min kære mand, jo ikke er den store kage-elsker, men denne sagde han straks “den skal du lave igen” til! Det er altså næsten den største ros jeg kan få!
Har glædet mig til at dele opskriften med jer. Hvis du ønsker at lave en kage der ligner min, er der nogle ting du skal have fat i – men tro mig, det er det værd, for formen kan du bruge til alverdens ting, og jeg skal nok komme med flere ideer herind til 😉
Du kan finde tingene hos www.cakesandmore.dk :
Diamond Büche – kage og isform
Gulerodsbund:
100 g gulerødder
2 æg
0,75 dl brun farin
0,75 dl sukker
1,5 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1 tsk kanel
1/4 tsk stødt ingefær
lidt salt
0,75 dl solsikkeolie
Citron cheesecake:
Saft af 2 hele citroner
80 g sukker
3 blade husblas
1 spsk vaniljepaste
30 g flormelis
150 g flødeost, naturel
3,5 dl fløde
Pynt:
Guldflager
Sprøde chokolade kugler, store og små
Spiselige blomster
Fremgangmåde:
Gulerodsbund:
Beklæd en 30 cm springform eller en 25×25 cm form med bagepapir i bunden. Spray kanterne med bagespray eller smør kanterne med smør.
Skræl gulerødderne groft. Pisk æg, farin og sukker luftigt. Sigt mel, bagepulver og krydderier op til æggemassen og rør det sammen med en dejskraber. Rør olie og gulerødder i dejen. Fordel dejen i formen og bag i en 185 grader varm ovn, i ca 20 minutter.
Afkøl på en rist. Når kagen er helt afkølet, skæres to stænger, som er ca 5 cm bredde , og 1-1,5 cm høje. Stil til siden.
Citron Cheesecake:
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 minutter.
I en gryde koges citronsaften sammen med sukkeret, og fjern derefter fra varmen. Kom den udblødte husblas op til citronsaften, og smelt den heri. Lad det køle lidt.
I en skål piskes flormelis, vanilje og flødeost sammen. I en anden skål piskes fløden til let skum. Vend lidt af flødeskummet i citronsaften for at temperere den lidt, og rør det hurtigt sammen! Kom hele citronblandingen op til flødeostmassen og vend det hurtigt sammen. Vend flødeskummet i, af 2 omgange, og vend det forsigtig sammen, for at bevare lidt luft.
Samling og pynt:
Klargør din form. Start med at hælde lidt cheesecakemasse i formen. Læg en stang af gulerodsbunden i og kom mere cheesecake på. Læg endnu en bund i og glat formen af. Stil i fryseren i minimum 4 timer.
Tag cheesecaken ud af fryseren og befri den fra formen. Placer den straks på et stykke bagepapir. Ryst din velvet spray og spray kagen med velvet sprayen (dette er super nemt). Pynt med friske blomster, og knasende chokoladekugler.
Lad kagen tø op i køleskabet.