Citron/birkes cupcakes med blåbær frosting
Endelig får jeg delt opskriften på disse lækre cupcakes med citron, birkes og blåbær. En helt igennem fantastisk kombination, som giver syre, sødme, knas og kærlighed.
Jeg prøver at hanke op i mig selv og få delt alle de opskrifter jeg har fået lavet og testet! Det er bare som om at hverdagen hurtigt bliver en tidsrøver med fuldtidsjob, familie og hus – men der skal være plads til sin hobby, som dette jo er. Der er en del der spørger mig, om dette er mit job. Nej, jeg lever ikke af at blogge/lave opskrifter/eller andet. At lave kager, er min hobby, som jeg brænder så meget for, at jeg har fået nogle skønne samarbejdspartnere med tiden. Men nej, dette er ikke mit job. Jeg arbejder til dagligt i retten i Kolding, og ELSKER mit job. Det der med når man bare finder den rigtige hylde… Det er noget helt særligt.
Men tak til jer, der mener at jeg er så dygtig, at I tror jeg kan leve af det! Det er da en stor kompliment til mig. Kager ER mig… Det er min terapi og min afstresning. Det er min glæde og min plage på én og samme tid. Altså, kun en plage fordi jeg ikke altid har overskud og tid, når jeg gerne VIL bage.
Tak for at I følger med, selvom jeg er lidt sporadisk medd deling af opskrifter, så kan jeg jo se at I er en hel del derude der følger med. Tak for det.
Citron/birkes cupcakes
12 cupcakes
Cupcakes
4 æg
250 g sukker
175 g smør
saft og skal af 2 økologiske citroner
25 g blå birkes
250 g hvedemel
1 spsk bagepulver
1 tsk vaniljepaste el. 1 stang vanilje
Blåbær frosting
200 g smør, lurpak
400 g flormelis, sigtet
150 g frosne blåbær
Fremgangsmåde
Cupcakes:
Forvarm ovnen til 180 grader almindelig varme.
Smelt smørret og lad det svale lidt, så det lige er lidt afkølet. Pisk æg, sukker og vanilje sammen til en lys æggesnaps. Bland mel og bagepulver sammen i en skål, og vend det i æggesnapsen, sammen med det smeltede smør. Kom citronskal, citronsaft og birkes i dejen og vend det sammen med en dejskraber.
Fyld formene ca. 3/4 op.
Bag kagerne midt i ovnen, i ca. 20-23 minutter (husk at ovne varmer forskelligt, hold derfor øje efter 20 minutter). Tjek med en tandstik, inden de tages ud.
Lad dem køle helt ned.
Blåbær frosting:
Imens kagerne bager, laves blåbærsaften, da den skal køle fuldstændig ned.
Kom blåbær i en gryde, og kog ca. 5 minutter. Sigt saften fra, i en lille skål.
Pisk smør lyst og luftigt i ca. 5 minutter. Det er vigtigt at tage sig tid til at piske smørret godt – da det er med til at mindske smørsmagen. Tilføj flormelisen lidt af gangen, hold ca. 25 g tilbage, og pisk det hele 3 minutters tid.
Bland det sidste flormelis med blåbærsaften, og vend det i smørcremen, lige så stille, med en dejskraber.