Mini chokolade cupcakes med solbær frosting

Mini chokolade cupcakes med solbær frosting

Print This Post Print This Post

Mini chokolade cupcakes med blød og cremet solbær frosting, som jeg serverede til fødselsdag i (ups) starten af september… (Bagud much Sine..)

Dette indlæg indeholder reklame og/eller affiliate links.

Jeg ved det godt.. Jeg er håbløst bagud med opskrifter! Men hvor forsvinder dagene og tiden hen?? Kan slet ikke følge med. Nåh, men det siges jo “bedre sent end aldrig!”

Udover disse små lækre cupcakes, blev der også serveret den skønneste chokolademousse og jeg tænker det har smagt godt, for rub og stub blev spist! Det er altid en kompliment, ik?

Så her får I opskriften på mini chokolade cupcakes, med lækker solbær frosting.

Mini cupcakes med solbær frosting

Chokolade cupcakes:
20-24 små

 100 g hvedemel

30 g kakao

½ tsk natron

1/4 tsk bagepulver

½ tsk salt

1 stort æg

125 g sukker

85 g mayonnaise

1 tsk vaniljesukker

1 dl varmt vand

150 g hvid chokolade, Callebaut

        

Solbær frosting:

250 g smør, stuetemp

500 g flormelis

3 spsk solbær pulver, gerne fra Mill Mortar

1,5 dl piskefløde

     

Derudover:

Solbærpulver

       

Fremgangsmåde:

Cupcakes:

Forvarm ovnen 165 grader.

Hak den hvide chokolade og stil til siden.

I en rørekedel piskes æg, sukker og vanilje sammen. Pisk i 5 minutter ved medium hastighed. Skrab siderne med en dejskraber og pisk videre i 5 minutter, ved høj hastighed.

I mellemtiden blandes mel, kakao, salt, bagepulver og natron i en skål og sigtes sammen. Stil til siden.

Når æg og sukker har pisket, de i alt 10 minutter, tilsættes mayonnaisen og piskes med til det kun lige er inkoorpereret. Fjern piskeris og tag skålen fra røremaskinen. Tilsæt halvdelen af melet og halvdelen af det varme vand og vend det i med en dejskraber. Når det er godt blandet tilsættes det sidste mel og det sidste vand. Når alt er blandet sammen, vendes det hakkede chokolade i dejen.

Fyld dejen i mini muffin forme og fyld ca 2/3 op. Bag midt i ovnen i 12-18 minutter (alle ovne er forskellige, så hold godt øje! Min ovn er lidt sløv, så her får de 17 min).

Når kagerne er bagt, sættes de til afkøling på en rist.

        

Solbær frosting:

Kom smørret op i en skål og pisk det i 5-7 min, til det er helt cremet. Sigt flormelisen og tilsæt den lidt af gangen til smørret. Pisk imellem (først ved lav hastighed, så ved høj) til det er godt blandet. Tilsæt resten. Hæld solbærpulveret i blandingen, og pisk det med.

I en anden skål piskes fløden til fast skum.

Vend forsigtigt flødeskummet sammen med smørcremen (du skal måske ikke bruge al flødeskummet, føl dig frem! Det skal stadig være sprøjtefast). Kom frostingen op i en sprøjtepose med en fintakket stjernetyl og frost cupcakesne.

Sigt solbærpulver på toppen.

Stil på køl indtil 30 min inden servering.



2 thoughts on “Mini chokolade cupcakes med solbær frosting”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fifteen − eight =


Translate »