Dessert med Ruby og passionsfrugt

Dessert med Ruby og passionsfrugt

En fin og feminin dessert, som er simpel at lave, ser skøn ud og vil smage fantastisk efter enhver lækker middag.

Rigtig godt nytår alle sammen! Sikke et år det har været hos mig! Mega travlt på arbejdsfronten og hjemmefronten, har gjort at jeg i dette år, ikke har fået produceret så meget materiale her til, som jeg gerne ville! Men jeg har mange ideer på tegnebrættet!

Jeg har haft travlt i køkkenet de sidste par dage, for at kreere nogle desserter der kunne give lidt inspiration til jer.

Denne dessert er både sød, syrlig og sprød. Rigtig lækker! En sprød mørdejsbund, en syrlig passionsfrugt mousse og en Ruby mousse der er sød og cremet. Det er virkelig en skøn kombination. Ruby og passionsfrugt går virkelig lækkert sammen. 

Hvis du nu ikke lige ligger inde med samme form som jeg, så husk, at det jo bare er min form og tanke, du kan sagtens bruge alverdens andet!

Indeholder reklame for Callebaut.

Ruby og passionsfrugt dessert

8 stk.

Ruby mousse:

3 blade husblas

1 dl sødmælk

175 g Ruby chokolade, Callebaut* (affiliatlink)

2,5 dl piskefløde

Passionsfrugt mousse:

1½  blade husblas

50 g passionsfrugtpure

50 g sukker

1 dl piskefløde

50 g vaniljeskyr

Mørdej:

300 g hvedemel

100 g flormelis

150 g smør, stuetemp.

1 æg 

½ stang vanilje

Klar glaze:

1,5 blad husblas

100 g sukker

1 dl vand

guldflager

Pynt:

Guldflager

150 g Ruby chokolade, Callebaut*(affiliatlink)

Marengskys (opskrift kan findes her, så er de bare farvet lyserøde)

Rød skovsyre

Udstyr:

2x “Mini Truffles 20”* (affiliatlink) form (eller en form, og vente til den ene mousse er færdigsat i fryseren)

“Fashion Eclair”* (affiliatlink) udstikker

Fremgangsmåde:

Ruby mousse:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Kom sødmælk og ½ dl fløde i en gryde og bring til lige under kogepunktet. Knug husblassen for vand og rør den ud i den varme mælk. Kom chokoladen i en skål og hæld den varme masse over. Lad det stå kort og rør så sammen, til det er glat og ensartet, og al chokoladen er smeltet. 

Pisk den resterende fløde til let skum. Bland lidt flødeskum i chokolademassen. Kom herefter hele chokoladeblandingen over i flødeskummet og vend forsigtigt sammen. Kom i “Truffles mini” formen. Stil på frys minimum 4 timer. 

Passionsfrugtmousse:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Kom sukker og passionsfrugtsaft i en lille gryde og bring det til kogepunktet. Knug husblassen for vand og smelt i den varme masse. Lad det køle lidt af og bland vaniljeskyren i. Pisk fløden til let skum. Vend flødeskummet i. 

Fordel i “Truffles mini” formen og stil på frys minimum 4 timer. 

Mørdejsbunde:

Skrab kornene ud af vaniljestangen. Rør vaniljekornene ud i lidt flormelis, for at skille kornene ad. Kom alle ingredienserne op i en skål, og ælt kun til dejen lige akkurat er samlet.

Rul dejen ind i film, og læg på køl i 30-60 min. Forvarm ovnen til 200 grader, alm. ovn.

Rul dejen ud til ca. 4 mm tykkelse og stik bunden ud med den brede udstikker, fra “Fashion Eclair” formen. Bag bundene ca. 10 minutter til de er gyldne. 

Klar glaze:

Udblød husblassen i koldt vand. Kog vand og sukker op, til alt sukkeret er opløst. Smelt husblassen heri. Lad det køle til 30 grader. Bland guldflager i. 

Stil bundene klar og tag mousserne ud af fryseren. Befri fra formene. Placer en tandstik i hver kugle og dyp hver kugle i glazen. Skrab bunden langs kanten, for at fjerne overskydende glaze. Placer 2 Ruby mousse bomber og 2 passions mousse bomber på hver bund. Sæt i køleskabet, mens pynten forberedes. 

Pynt:

Temperer din Ruby chokolade (der står altid vejledning bag på posen, ellers kan temperaturen Googles frem) og smør det helt tyndt ud på et stykke bagepapir. Når det er lige ved at sætte sig, men ikke har sat sig helt, skæres den ud i stykker af 1 cm bred og ca. 10 cm lang. Lad chokoladen sætte sig helt. 

Når chokoladen er helt sat, tages kagerne ud fra køl. Placer chokoladeskiven på moussen og sæt et marengskys og lidt skovsyre på hver. Drys med lidt ekstra guldflager.



2 thoughts on “Dessert med Ruby og passionsfrugt”

  • Hej Sine
    Jeg står og skal lave din smukke dessert her til nytår, men jeg undre mig over at der i opskriften står passionsfrugtpure, men i beskrivelsen står der passionsfrugt saft

    Er det bare presset passionsfrugt eller bruger du noget specielt?

    Mvh Naja

    • Hej Naja 🙂

      Det er det samme haha – det er bare mig der åbenbart har valgt at skifte udtryk senere i teksten haha 🙂

      Det er passionsfrugt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fourteen − twelve =


Translate »