Banoffee Pie
Denne weekend byder på Superbowl natten til mandag – og det skal vi se herhjemme! Denne Banoffee Pie, er ærke amerikansk og drønhamrende lækker! Og så tager den ingen tid at lave!
Herhjemme ser vi hvert år Superbowl!
Jeg interessere mig overhovedet ikke for sport, men Superbowl skal jeg altså se. Det er et fantastisk show og synes det er meget underholdende. Min kæreste følger MEGET med i NFL, og det betyder meget for ham, at han ikke skal sidde selv og se Superbowl. Så hvert år gør jeg noget ekstra ud af det. Vi spiser hjemmelavede burgere eller hotwings når kampen starter, der er rigeligt med chips og slik og så sidder jeg og råber lidt ad tv’et, selvom jeg ikke ved hvad jeg råber af!
I år kræver det en lækker Banoffee Pie!
Det er den nemmeste pie i hele verden – og så smager den lækkert!
Opskriften får i her.
Bund:
100 g smør, smeltet
250 g Digestive kiks
Karamel:
100 g smør
100 g brun farin
1 ds kondenseret mælk
Fyld:
5 små bananer
300 g piskefløde
Revet chokolade eller chokoladespåner
Fremgangsmåde:
Knus kiksene og kom i en skål.
Smelt smørret og bland den sammen med kiksekrummerne.
Smør en 20 cm springform og kom blandingen heri, pres den godt mod bunden og op ad siderne, med en ske.
Kom bunden på køl i ca. 20 min, mens alt det andet forberedes.
Smelt smørret og sukkeret i en nonstick pande over lav varme, indtil alt sukkeret er opløst. Tilsæt den kondenserede mælk og kog det sammen ca. 5 min, mens der røres rundt hele tiden. Det skal blive en tyk, gylden karamel.
Spred karamellen ud på bunden og lad det køle ned. Stil derefter på køl.
Løft forsigtigt bunden ud af formen.
Skær bananerne i skiver og fordel to af bananerne på karamellen.
Pisk fløden til skum og kom de resterende tre bananer heri og vend rundt. Fordel på karamellen og pynt af med chokolade.