Gulerodskage med vaniljeprikket mascarponecreme
Det gik op for mig at jeg slet ingen opskrift på gulerodskage havde her på bloggen, så her får I min ynglingsopskrift!
Gulerodskage med skøn vaniljeprikket mascarponecreme.
Dette indlæg indeholder affiliate links.
Nogle gange har jeg så travl med, at jeg vil prøve en masse nye ting, hvilket gør jeg til tider glemmer de gode gamle klassikere jeg har gemt i mine opskriftsamlinger! Dette er én af mine absolut ynglingskager. Den er fugtig, har lidt bid og så er den der mascarponecreme altså alt alt for lækker!
Og det bedste af det hele… Den er utrolig nem og hurtig at lave.
Gulerodskage:
springform 20 cm
1½ dl olie
225 g brun farin
3 æg
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
½ tsk. salt
2 tsk. kanel
3 store, fintrevne gulerødder
50 g, ristede hasselnødder
Mascarponecreme:
250 g mascarpone
120 g smør
180 g flormelis
3 tsk. citronsaft
1 stang vanilje
Pynt:
guldstøv
rød skovsyre
Fremgangsmåde:
Bund:
Rist hasselnødderne i ovnen i 5-8 min, ved 200 grader.
Når de er let afkølet, hakkes de groft.
I en skål røres den brune farin og olie sammen.
Tilsæt ét æg ad gangen og rør til dejen er glat.
Kom alle de tørre ingredienser i, og bland det godt til dejen er ensartet. Vend til sidst de fintrevne gulerødder og hasselnødder i dejen.
Smør springformen godt og hæld dejen heri.
Bag 30-40 minutter ved 200 grader.
Lad kagen køle lidt af i formen, og vend derefter ud på en rist, og lad køle til den er stuetemperatur.
Mascarponecreme:
Når kagen er helt afkølet, laves mascarponecremen.
Skrab kornene ud af vaniljestangen.
Kom alle ingredienser i en skål og pisk sammen, ved lav hastighed, til cremen er luftig.
Fordel cremen på den afkølede kage og pynt den lækkert.
TIP: Du kan evt. flække bunden i to og fordele lidt creme imellem bundene også.