(u)hyggelige små spøgelsestærter

(u)hyggelige små spøgelsestærter

Print This Post Print This Post

Halloween er ved at være over os, og jeg vil derfor dele nogle forskellige ideer/opskrifter med jer her i oktober, til (u)hyggens tid. Så husk at følge med!

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Den 1. opskrift jeg vil dele med jer, er disse små spøgelsestærter.

De er virkelig nemme at lave og de er populære ved store som små.

De kræver næsten intet udstyr, kun små tærteforme, tyl og sprøjtepose. De små spøgelsestærter vil være super hyggelige til eftermiddagskaffen, Halloween festen eller desserten.

De er cremede, knasede og udsøgte!

Lov mig at I hopper i køkkenet og laver de små herligheder! Husk at dele resultatet med mig ved at tagge mig @cupcakedelightsbysine og #cupcakesbysine på Instagram.

Let’s begin!

 Små spøgelsestærter

Mørdej:

300 g hvedemel

100 g flormelis

150 g smør, stuetemp.

1 æg

½ stang polynesisk vanilje / 1 stang alm. vanilje

  

Mælkechokolade ganache:

300 g mælkechokolade, Callebaut

1,5 dl piskefløde

15 g glukose sirup

  

Marengs:

4 æggehvider

170 g sukker

½ tsk vaniljepulver

 

Derudover:

Crispy Dulchey Perler

8 OREOs med peanutbutter

 Sort pastafarve

 

Udstyr:

8 små tærteforme (6 cm)

Engangs-sprøjteposer

Rund tylle (14 mm)

  

Fremgangsmåde:

Mørdej:

 Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland kornene med lidt flormelis, for at skille kornene ad.

Kom alle ingredienserne op i en skål og ælt det sammen, til dejen lige akkurat er samlet.

Rul dejen ind i film og læg dagen på køl i ca. 30 min.

Forvarm ovnen til 180 grader alm. ovn.

Tag dejen ud af køleskabet og rul til til ca. 3 mm tykkelse. Beklæd de små tærteforme med dejen og prik bunden. Blind-bag bundene med et stykke bagepapir og bagebønner eller grødris. Bag ca 14-20 eller til de er gyldne i kanten. Fjern bagepapiret og bønner/ris, og bag bundene 3 min mere så bunden er sprød.

Lad bundene køle helt af.

 

Mælkechokoladeganache:

Hak chokoladen og kom den i en skål.

I en lille gryde varmes fløde og glukose sirup op til kogepunktet. Hæld den varme fløde over i skålen til chokoladen. Rør rundt med en lille dejskraber til al chokoladen er smeltet og ganachen er blank og fin.

Lad det stå lidt i skålen.

 

Samling af tærten inden marengs:

Kom  OREO kiksene i en plastpose, og knus dem med en kagerulle til små krummer (og ja, cremen skal stadig være med). Hæld krummerne over i en lille skål.

Tag de afkølede tærtebunde og fordel en lille smule Crispy Dulchey kugler i bunden af hver.

Tag mælkechokoladeganachen og fyld hver tærtebund helt op til toppen. Fordel OREO krummerne på ganachen, så ganachen er skjult.

Stil tærterne på køl mens marengsen laves.

 

Marengsspøgelser:

Kom æggehvider og sukker op i en glasskål. Placer skålen over et vandbad, ved middelvarme, og pisk æggehvider og sukker sammen. Varm over vandbadet, indtil sukkeret er opløst (gnid lidt af massen mellem fingrene, når du ikke længere kan føle sukkerkorn, fjernes skålen fra varmen). Tør bunden af skålen af for vand, og hæld sukkerblandingen over i en ren, kold skål. Pisk i 7-10 min, til marengsen er sej og kan holde sig selv. Kom marengsen over i en sprøjtepose med en stor rund tyl.

Tag tærterne ud fra køl og sprøjt høje marengsspøgelser på tærten (de må meget GERNE være lidt skæve og sjove!)

Ved hjælp af en lille pensel, males forsigtigt øjne og mund på spøgelserne, med sort pastafarve. 

Servér for skønne gæster eller spis nogle stykker selv!

Kan sagtens laves dagen før, opbevar da på køl.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − nineteen =


Translate »