Macarons med citron og brændt marengs – Bryllup

Macarons med citron og brændt marengs – Bryllup

Print This Post Print This Post

En skøn macaron med en syrlig midte, fantastisk!

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Én slags macaron til brylluppet kunne ikke gøre det, denne lille sag var NØDT til at være en del af bordet. Jeg havde i noget tid op til besluttet at jeg skulle have den med chokolade og hindbær, men havde virkelig svært ved at vælge nr. 2. Men hele tiden vendte jeg tilbage til citron.

Så det endte med denne med syrlig lemoncurd og brændt marengs, en klassisk kombination, som blev helt vildt skøn!

Macaronbunde:
20-30 samlede macarons

150 g mandelmel

150 g flormelis

110 g æggehvide

Gul pastafarve

150 g sukker

50 ml vand

Lemoncurd:

Saft fra 4 øko citroner 

Skal fra 2 af citronerne

3 æg

170 g sukker

70 g smør, i tynde skiver

Marengs:

75 g past. æggehvide

150 g flormelis

Derudover:

Digitalt termometer

Gasbrænder

Fremgangsmåde:

Lemoncurd:

Citronsaft, æg og sukker piskes sammen i en gryde, over middelvarme. Må ikke koge. Tilsæt smør og citronskal, og fortsæt med at piske til det begynder at tykne.

Konsistensen er rigtig når du, på bagsiden af en ske, kan lave et spor der ikke løber sammen.

Hæld det igennem en sigte og i et patentglas.

Curden kan holde sig ca. 1 uge på køl.

Macaronskaller:

I en skål sigtes mandel og flormelis. Rør 55 g æggehvide og pastafarve i. Det bliver en tyk “dej”. Bring sukker og vand i kog i en lille gryde og varm det op til 118 grader.

Pisk imens de resterende 55 g æggehvider stive i en skål og hæld den varme sukkerlage ned i æggehviderne, i en tynd stråle under piskningen. Pisk videre, til marengsen er sej og blank. Den skal være næsten afkølet.

Varm ovnen til 150 grader varmluft.

Vend lidt af marengsen i mandelblandingen. Vend derefter forsigtigt resten i.

Kom blandingen i en sprøjtepose med en rund tylle. Sprøjt små cirkler ud på bageplade, med bagepapir.

Bag bundene i ca. 10 minutter og lad dem køle helt af.

Samling:

Par bundene to og to, så du har en top og en bund og læg dem klar til samling.

Kom den afkølede lemoncurd i en sprøjtepose og klip et lille hul.

Pisk æggehvider stive og tilsæt flormelisen. Pisk marengsen til den er stiv og sej.

Kom marengsen op i en sprøjtepose med en lille stjernetyl.

Sprøjt marengsen rundt på bunden til macaronen, og lad der være lidt plads i midten.

Brænd marengsen forsigtigt med en lille gasbrænder.

Kom lemoncurd i midten af bunden.

Læg toppen på og pres forsigtigt sammen.

Opbevar på køl.

TIP: kagerne er bedst når de har stået på køl 1-2 dage.

Nogle af billederne i dette indlæg er taget af Line Westerboe



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen − fourteen =


Translate »