Påske macarons
Så blev det den tid på året igen!
I år har jeg lavet disse påske macarons – se med her!
God påske alle sammen!
Jeg elsker alle former for højtider og helligdage, med undskyldninger til at gå i køkkenet, og i år blev det til disse lækre påske macarons!
Jeg blev inspireret til at lave disse, efter at have set dem på bloggen chocolat.dk som søde Maja har. Hun er fantastisk dygtig og en kæmpe inspiration for mig, når jeg går i køkkenet.
Opskriften er fra en af mine andre inspirations kilder, nemlig Nikolaos Strangas. Han er så talentfuld og macaronsmester! Så blev nødt til at dele hans skønne opskrift på hans macaronsskaller med jer.
Jeg lavede 3 slags:
Lyserød, med mælkechokolade-ganache
Gul, med mørk chokolade-ganache og kokos
Blå, med hvid chokolade-ganache
Ingredienser
Macarons:
ca. 30 sammenlagte macarons
170 g hvidt sukker
0,5 dl vand
110 æggehvider (ca. 4 stk)
150 g mandelmel
150 g flormelis
1 g pulverfarve eller 2 g pastafarve til at farve i ønsket farve.
Evt. 5 g kakao, hvis du ønsker chokolademacarons
Pynt:
lidt kakao og vaniljeekstrakt eller vodka
Hvid chokolade-ganache:
1 dl fløde
150 g hvid chokolade, af god kvalitet
Mælke chokolade-ganache:
1 dl fløde
150 g mælke chokolade, af god kvalitet
Mørk chokolade-ganache med kokos:
1 dl fløde
4 spsk kokosmælk
120 g mørk chokolade
150 g mørk chokolade, af god kvalitet
(Hvis man ønsker uden kokos, fjernes kokosmælken og chokolademængden ændres til 100 g)
Fremgangsmåde:
Ganache:
For alle de 3 slags ganache er fremgangsmåden ens.
Chokoladen hakkes fint. Når chokoladen er hakket, varmes fløden op, til den ryger, men ikke koger (ved den mørke chokolade ganache varmes kokosmælken med fløden).
Fløden hældes over den hakkede chokolade lidt ad gangen, for at få en fin blank ganache.
Når chokoladen er helt smeltet, skal den lige have lov at køle i ti minutter, og derefter kommes der husholdningsfilm på (helt ned at lægge på ganachen, så der ikke dannes kondens), og herefter sættes den på køl i minimum 6 timer, men aller helst natten over.
Når ganachen er tyknet, piskes den forsigtigt op. Jeg bruger altid bare et piskeris, så jeg har føling med ganachen, og mindre risiko for at den skiller for mig.
Hæld ganachen på en sprøjtepose, og i køleskab indtil den skal bruges.
Macarons:
Først, havde jeg lavet en skabelon i karton, som jeg tegnede på min bagepapir, så jeg var sikker på at jeg fik den æggeform jeg ønskede mig.
Kom 150 g af sukkeret i en gryde sammen med vandet, og varm det op til 118 grader. Pisk halvdelen af æggehviderne og de sidste 20 gram sukker sammen med en håndmixer ved lav hastighed, indtil hviderne danner bløde “toppe”.
Pisk forsigtigt sukkerlagen ind i æggehviderne, indtil du har en marengsmasse. Fortsæt med at piske, til massen er næsten afkølet. Jeg bruger altså min højtelskede røremaskine til dette, da det tager en del tid for massen af afkøle.
Sigt mandelmel og flormelis (og kakao hvis du ønsker chokolademacarons), i en skål, og bland det hele godt sammen. Vil du have farve i, skal det også tilsættes nu.
Rør den anden halvdel af æggehviderne i mandelblandingen og fold så herefter marengsmassen i. Bliv ved med at røre med din dejskraber, til massen og blød og skinnende.
Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på bagepapiret så de bliver æggeformet. I denne opskrift, skal macaronsne ikke stå og tørre, og det fungerede fint for mig.
Bag skallerne i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. 10-12 min. – prøv at løfte en enkel skal af bagepapiret, løsner den sig fint, er den færdig. skub forsigtigt de færdige skaller over på en rist (med bagepapiret). Lad dem køle af.
Tag lidt kakao og lidt vodka eller vaniljeekstrakt, og en pensel eller tandbørste (ubrugt selvfølgelig) 😉 og sprøjt med kakaovandet på macaronsne.
Fyld macaronsne med ønskede ganache, ved at lægge en “dut” i midten og læg låg på macaronen.
Hvis de virker tørre, så lad dem trække i køleskab 1 døgns tid. Hvis de virker bløde, så kan de serveres med det samme. Uanset hvad, skal de serveres ved stuetemperatur, men opbevares i køleskab.
Rigtig god påske til dig og dine <3