Brombærkager med hvid chokolade

Brombærkager med hvid chokolade

En skøn og forholdvis simpel brombærkage, som gør at alle de skønne brombær fra fryseren kan bruges på skønneste vis.

Nogle gange er det simple bare noget af det bedste. Disse brombærkager er lækre, svampede, fugtige og fyldt med smag. Som nævnt, så er de nemme at lave, men vær obs på at cremen skal laves i god tid, så den kan nå at køle helt ned. 

Dette indlæg indeholder reklame og/eller affiliatlinks markeret med *.

Brombær/hvid chokolade kager

10 stk

Brombærcreme:

200 g brombær

100 g sukker

½ citron

½ vaniljestang

½ l. fløde

4 blade husblas

150 g hvid chokolade, Callebaut* (affiliatlink)

Kager:

200 g marcipan

200 g sukker

200 g smør, stuetemp.

4 æg

100 g mel

120 g hvid chokolade

150 g brombær

½ vanilje

Pynt:

Citronmelisse

Friske brombær

Fremgangsmåde:

Brombærcreme:

Flæk vaniljestangen og kom korn, stang, sukker, saft af en ½ citron og brombær op i en gryde. Kog sammen til brombærene kan moses ud med en gaffel. Lad det køle helt af, tag vaniljestangen op, og stavblend massen. Sæt til side.

Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand, i ca. 15 minutter. Varm fløden til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen. Vrid husblassen for vand og kom ved. Rør rundt til en ensartet masse, og til chokoladen er helt smeltet. Kom det i en pose og læg det fladt i køleskabet, i minimum 6 timer. 

Kager:

Forvarm ovnen til 175 grader. 

Riv marcipanen groft og kom den i en skål sammen med sukker og vanilje. Pisk det sammen. Kom det stuetempererede smør i skålen og pisk det med. 

Pisk æggene i, ét ad gangen. Vend chokoladen i. Tag en tsk mel og bland med brombærene. Vend herefter forsigtigt brombærene i dejen. 

Kom dejen i en Cylinder silikonform* (affiliatlink) , til ca. 1 cm fra toppen.

Bag kagerne ca. 25-30 min, til den kommer ren, men fugtig op, ved brug af en tandstik. (Husk at tjekke undervejs, kan være at din ovn bager anderledes end min). Lad dem køle af i formen. 

Tip: hvis du synes at kagerne er svære at få ud af formen, så kom dem i fryseren i en times tid. 

Pynt:

Tag cremen ud fra køleskabet og pisk den op til den er stiv, men PAS PÅ ikke at piske den for meget, så den skiller. 

Vend brombærsylten i. Kom cremen i en sprøjtepose med en stor glat tyl* (affiliatlink), og sprøjt ud på hver kage. Pynt af med brombær og citronmelisse.  



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen + two =


Translate »