Mini flødeboller med blåbær – Barnedåb
Lækre små flødeboller med lækkert blåbærskum og hvid chokolade.
Kransekagebund, blåbærskum og hvid chokolade… Ret lækkert ik?
Disse små flødeboller var i hvert fald meget populære til barnedåben!
Flødebolleræs.. Sådan vil jeg beskrive min fredag inden dåben! Mit spisebord var fyldt op med kransekagebunde, så der kunne sprøjtes flødebolleskum ud på 160 bunde! Halvdelen med blåbær og den anden halvdel med vanilje. Det tog lidt tid, men for dælen.. Det er rent terapi! og så afstressende!
Da jeg skulle til at dyppe flødebollerne i den hvide chokolade, var jeg dog ved at gå ud af mit gode skind! Jeg ELSKER hvid chokolade.. Men nogle gange er det altså noget Fanden han har skabt! Jeg synes det nogle gange kan være svært at få tyndt og lækkert, så der kommer en tynd chokoladeskal på flødebollen med et flot finish. Så udseendet på flødebollerne, var jeg ikke helt tilfreds med! Men smagen fejler absolut intet!
Mini Blåbær Flødeboller:
ca. 60 stk.
Bunde:
300 g Kranse XX (ren rå marcipan, kan også bruges)
130 g sukker
80 g æggehvider
Skum:
60 ml vand
90 g glukosesirup
200 g sukker
120 g past. æggehvide
15 g sukker
4 spsk frysetørret blåbærpulver
Derudover:
400 g hvid chokolade
Fremgangsmåde:
Bland hvider og sukker sammen, og lad det stå på køkkenbordet i en times tid.
Skær kranse XX, i mindre stykker og kom i rørekedlen på røremaskinen. rRør det sammen med sukker-blandingen, lidt ad gangen indtil det er en ensartet masse, uden klumper.
Sprøjt bundene ud på en bageplade beklædt med bagepapir. De skal være på størrelse med en 2krone. Hvis du ved at din ovn har meget undervarme, så brug to bageplader, ellers vil kransekagen gerne brænde i bunden, da den indeholder meget sukker.
Bag dem ved 190 grader i ca. 8-10 min. De skal være lidt gyldne.
Sæt til afkøling.
Kom de 200 g sukker, vandet og glukosen op i en kasserolle og tænd for blusset ved middelhøj varme. Hold godt øje med lagen.
Kog lagen, til den er præcis 117 grader, (her skal du bruge sukkertermometer, jeg bruger et digitalt, da det er mere præcist.) og tag gryden af varmen.
Imens lagen koges, pisker du æggehviderne og tilsætter de 15 g sukker lidt ad gangen, i en røremaskine. Når æggehviden og sukkeren er blevet luftigt, hældes den varme lage ned i æggehviderne, MENS der stadig piskes let. Skru røremaskinen op på højeste hastighed og pisk til skummet bliver “fast”. Jeg plejer at piske mit i 15-20 min. Når du tænker skummet er ved at være færdigt, tilsætter du blåbærpulveret og pisker til det er inkoorpereret.
Kom den nu lilla skum op i en sprøjtepose, med en lille rund, glat tyl. Sprøjt ud på de små lækre bunde. Lad flødebollerne stå og tørre i nogle timer.
Temperer den hvide chokolade og dyp flødebollerne heri.
Jeg valgte at drysse med blåt spiseligt glimmer. Her sætter kun fantasien grænser!
Jeg opbevarer flødebollerne i æsker ved stuetemperatur. De kan holde sig ca. 1 uge.