Butterdejssnack med ost og pesto

Butterdejssnack med ost og pesto

Print This Post Print This Post

Mangler du en lækker og nem snack til en dag hvor du får gæster? Så er disse butterdejssnacks lige sagen. 

Nu vil jeg gerne dele et lidt anderledes indlæg med jer! Nemlig en nem, og ultralækker snack! Men det gør vel intet?

Nogle gange så skal det altså bare være skide hamrende nemt! Og det må man sige at disse snacks er! Og, jeg har snydt og lavet det med købt fersk butterdej og færdiglavet basilikum pesto (don’t shoot me!) men hvis du gerne vil lave det hele fra bunden, så skal du selvfølgelig være velkommen. For mig, skulle det være nemt nemt nemt, men lækkert !

Du kan variere indhold og udseende lige præcis som du synes.

Sådan her blev mine snacks til:

 

Butterdejssnack:
ca 20 stk.

1 pakke fersk butterdej

Basilikum pesto

Revet parmesan eller revet mozzarella

Æg til strygelse

Fremgangsmåde: 

Forvarm ovnen til 200 grader.

Rul butterdejen ud så du har en stor kvadrat foran dig. Del den nu på midten, så du står med to kvadrater (du kan også bare arbejde med ét stort stykke, jeg synes det andet er nemmere).

Kom nogle spiseskefulde pesto på butterdejen og fordel det rundt, så fylder hele kvadraten, i et tyndt lag. Kom den revne ost på den øverste halvdel (jeg brugte revet mozzarella).

unnamed-1

Når osten er fordelt, krydres der med en lille smule salt og peber.

Læg nu den del uden ost, henover delen med ost, så det hele er gemt inden i.

Skær hver kvadrat i 10 strimler (fra den lukkede ende og mod den åbne). Sno hver strimmel og læg på en bageplade med bagepapir. Fortsæt indtil alle er lavet. Pensl hver af de snoede stænger med æggestrygelse.

unnamed

Bag butterdejsstængerne i ca. 10-15 min. De skal være gyldne og sprøde.

Servér stængerne lune. (De smager dog også ret fantastisk kolde!)

 

Velbekomme!



2 thoughts on “Butterdejssnack med ost og pesto”

  • Hejsa! Hvis man nu godt kunne tænke sig at lave dem på forhånd til en fest, er det så muligt? Eller bliver de kedelige, hvis de ligger?
    Tak 🙂

    • Jeg synes godt de kan blive lidt kedelige, medmindre man fryser dem direkte efter bagning 🙂 jeg har også haft forberedt dem og snoet osv, og så frosset og så taget dem op, ladet stå i 30 min på køkkenbordet og så bagt derefter 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two + 13 =


Translate »