“Rødgrød med fløde” Cupcakes

“Rødgrød med fløde” Cupcakes

Print This Post Print This Post

Den ultimative danske cupcake!

Dette indlæg indeholder reklame og/eller affiliate links markeret med *.

Åh den danske sommer… så kom den endelig! Sommeren bliver nydt herhjemme på vores nye terrasse og i haven – så skønt altså!

Vores have bugner allerede med de skønneste rabarber – og hvis der er noget jeg elsker ved sommeren er det at gå ud i haven og høste af mine egne sager. I år kommer der masser af rabarber, og de første er høstet – så dejligt! Derudover kommer der også en masse hindbær, både gule og røde, jordbær og ribs – det er seriøst fantastisk! 

Jeg ved godt at disse måske kun indeholder jordbær, hindbær og rabarber, og mange er vant til andre bær i deres rødgrød, så inden der kommer kommentarer om det, så kalder jeg altså cupcakesne dette, fordi tankerne leder en på rødgrød med fløde, når man smager dem. Smagen bringer minder frem om sommer hos min mormor og morfar og de dejligste stunder. Det er fantastisk at modernisere min mormors dejligste mad og de minder de har givet. 

Husk at læse opskriften godt igennem. Den hvide chokoladecreme skal køle helt ned! Gerne natten over, men jeg kommer altid cremen i en lynlås pose, så det kan ligge fladt i køleskabet – så køler det hurtigt ned.

“Rødgrød med fløde” Cupcakes

12 stk

Hvid chokoladecreme:

5 dl piskefløde

4 blade husblas

150 g hvid chokolade, Callebaut*

Kompot:

250 g jordbær

250 g rabarber

40 g hindbær

1 stang vanilje

150 g sukker

1 blad husblas

Vanilje cupcake:

4 æg

250 g sukker

175 g smør

2 spsk fløde / sødmælk

250 g hvedemel

1 spsk bagepulver

1 stang vanilje / 1 tsk vaniljepaste

+ 12 friske hindbær til pynt

Fremgangsmåde:

Hvid chokoladecreme:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 minutter. 

Kom chokoladen i en skål (hak den fint hvis du ikke bruger knapper). Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den over den hvide chokolade og bland til alt chokoladen er smeltet. Hæld cremen op i en lynlåspose (som kan tåle varme). Flad den helt ud i køleskabet og lad den ligge minimum 4 timer.

Kompot:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10-15 min.

Skyl rabarberne og skær dem i 1 cm tykke skiver. Skyl og nip jordbærrene og skær dem i kvarte. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom rabarber, hindbær, jordbær, vaniljekorn og den tomme stang op i en gryde. Tilføj evt. en lille smule vand, hvis nødvendigt. Lad det simre ca. 15 min. Køl det af og fjern vaniljestangen. Tilføj husblassen.

Lad køle helt af.

Vanilje cupcakes:

Forvarm ovnen til 180 grader almindelig varme. 

Smelt smørret og lad det svale lidt, så det lige er lidt afkølet. Pisk æg, sukker og vanilje sammen til en lys æggesnaps. Bland mel og bagepulver sammen i en skål, og vend det i æggesnapsen, sammen med det smeltede smør og fløden. 

Fyld formene ca. 3/4 op. 

Bag kagerne midt i ovnen, i ca. 20-23 minutter (husk at ovne varmer forskelligt, hold derfor øje efter 20 minutter). Tjek med en tandstik, inden de tages ud. 

Lad dem køle helt ned. 

Samling:

Tag cremen ud af køleskabet og kom den i en skål. Pisk den til den er cremet og kan holde stive toppe – men pas på at den ikke skiller. Kom cremen i en sprøjtepose med en wilton 2D tyl*.

Udhul cupcaken og fyld den med rabarberkompotten. 

Sprøjt cremen på cupcaken i en smuk swirl. Hav cupcaken på køl, indtil 15-30 min inden servering (alt efter hvor varm en dag det er).

 

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × five =


Translate »